Tempus Qi


Vad är Tempus Qi?

Det finns många olika träningsformer att välja mellan idag. De flesta har en sak gemensamt: sättet man jobbar med musklerna tenderar att göra dem kortare. Det innebär att det är lätt att man blir stel eftersom korta muskler innebär att lederna dras tätare intill varandra. I vissa fall gör det även att man ”tränar ihop” kroppen: Svängrummet minskar och hävstängerna i kroppen blir mindre. Det är även så att de stretching - metoder som finns idag, med syfte att förlänga musklerna, inte alltid kommer åt i musklernas infästning – därför är det svårt att nå den mjukhet och smidighet i kroppen som man eftersträvar.

 

Tempus Qi är en ny självbehandlande träningsform som baserats på samma biomekaniska principer som Corrigas. Metoden har tagits fram för att hjälpa människor att själva motverka och förebygga olika muskelspänningar och spänningsmönster. Tempus Qi är till för dig som vill träna bort dina spänningar, träna upp ditt rörelseomfång och helt enkelt få din kropp i optimal balans.

 

Vem kan träna Tempus Qi?

Denna träningsform är användbar för ett stort antal utövare av helt olika bakgrund. Det kan vara en elitidrottare som upplever begränsningar i spända och komprimerade muskler, en trebarnsmamma som jobbar på kontor och söker vardagsträning för problem med t.ex. ryggsmärta eller ömmande muskler. En industriarbetare som är långtidssjukskriven med svåra smärtor och ledförskjutningar. Det alla dessa kategorier av människor har gemensamt är att med hjälp av Tempus Qi och dess rörelser kan de få snabba resultat i form av minskade problem och smärtor.

 

Nedan kan du se ett urval av våra Tempus Qi-rörelser

Tuppen

Jungfru stretch

Sittande Hel Åsnetramp

Figaro

Femurvals

Hägern

Goliat

Agamen

Vaja