Självbehandlingskurs


Bilder tagna av Ann-Charlotte Fägerlind

En självbehandlingskurs är en kurs på fyra tillfällen där du får lära dig att behandla dig själv med hjälp av träningsformen Tempus Qi. Kursen ger dig inblick i vad Tempus Qi är och hur du kan använda detta verktyg för att motverka eller förebygga muskelspänningar och värk på egen hand samt öka smidighet och rörlighet i hela kroppen. Läs mer om Tempus Qi här.


Kursprogram

Delkurs 1:

Vid detta tillfälle väljer vi ut lämpliga Tempus Qi-rörelser för: händer, underarmar, armbågar, axlar och skulderbladen.

Delkurs 2:

Vid detta tillfälle väljer vi ut lämpliga Tempus Qi-rörelser för: fötter, underben, knän, lårben och bäcken.

Delkurs 3:

Vid detta tillfälle väljer vi ut lämpliga Tempus Qi-rörelser för kroppens djupt liggande delar så som bål, ryggrad, bröstrygg och nacke.

Delkurs 4:

I sista delkursen repeterar vi de Tempus Qi-rörelser som vi gått igenom. Vi lär också ut tekniker så att du kan känna om din kropp är i balans eller inte. Detta kan du sedan använda som verktyg i ditt eget utövande för att kunna mäta om dina Tempus Qi-rörelser ger det resultat som du önskar.

Vid varje kurstillfälle går vi igenom enklare biomekanisk teori och praktisk kunskap om dess delar.

Vid kursstart får alla kursdeltagare en pärm som efterhand fylls på med bilder på Tempus Qi-rörelser och beskrivning. Detta underlättar för fortsatt träning på egen hand.


Datum och tider för kurstillfällen

Kurserna startar igen under hösten 2018.

Ring eller maila för mer information eller anmälan.