Corrigas


Bilder tagna av Ann-Charlotte Fägerlind

Har du värk i muskler och leder? – Då kan Corrigasbehandling hjälpa dig!

Värk i leder och muskler kan orsakas av muskelspänningar som låser rörligheten i lederna. Vi på Whiola erbjuder Corrigasbehandlingar där vi behandlar musklerna så att spänningarna släpper och leden kommer tillbaka till sitt ursprungsläge. Detta medför att kroppen rätas ut och kommer i balans. Metoden behandlar grundorsaken till problemet och inte bara symptomen, vilket är vanligt i annan form av träning och behandling.

Corrigas är effektivt mot alla typer av led- och muskelbesvär där kroppen kommit ur balans, till exempel nack- och ryggbesvär, smärta och stelhet i handleder, fotleder, samt knä- och höftleder. ”Corrigas” är latin och betyder korrigera.


Vi behandlar besvär som:

-Nack-/länd-/bröstryggsproblem: Ryggskott, nackspärr, ischias m.m

-Hand-/arm-/axel/skulder problem: Tennis-/golf armbåge, frozen shoulder m.m

-Bäcken-/höft/ljumsk-problem

-Knäproblem: Löparknä, Bakers cysta, meniskproblem m.m

-Fot-/fotleds problem: Hälsporre, droppfot, högt fotvalv m.m

Vi har även behandlat de här diagnoserna/skadorna/symptomen/besvären med goda resultat:

-Kroniska muskelbesvär: Fibromyalgi, ME/CFS m.m

-Kroniska ledbesvär: Artros, RA m.m

-Hudbesvär: Eksem, Psoriasis m.m

-Neurologiska besvär: Skakningar/darrningar/domningar, Karpaltunnelsyndrom, MS m.m

-Diskbråck, Whiplash m.m

-Utmattningssyndrom, stress, depression, ADHD m.m

-Lymfflödesproblem (t.ex. efter bröstcanceroperationer) m.m

-Migrän/huvudvärk, Yrsel, Tinnitus m.m

-Skolios, Bechterews m.m

-Graviditetsbesvär m.m

(Vid behandling utav dessa diagnoser/skador är det viktigt att veta att vår behandling först och främst används i ett symptom-lindrande syfte, inte som ersättning av din medicinska behandling. Vi rekommenderar att du fått klartecken av din läkare innan behandling påbörjas).

När ingenting annat fungerat har många med dessa besvär blivit hjälpta av Corrigas. Vi på Whiola jobbar utifrån denna behandlingsteknik och har ett nytt synsätt på hur man kan få kroppen att komma i balans igen. Med hjälp av dessa teorier kring orsak och verkan hoppas vi kunna hjälpa även dig.

Vi på Whiola arbetar på att få forskning på våra tillämpade behandlingsmetoder och dess resultat för att kunna kvalitetssäkra effekten och få den evidensbaserad.

 

Vill du veta hur vi kan hjälpa just dig? Kontakta oss gärna för mer information.


Hur går en Corrigasbehandling till?

Du som person får en biomekanisk analys där vi hoppas kunna hitta en trolig orsak till hur dina besvär har uppkommit. Du kan då lättare förstå och förebygga att dessa besvär uppkommer i framtiden. Denna analys görs också för att vi som terapeuter ska veta vad det är som ska behandlas för att optimera bästa möjliga behandlingsresultat.

Vi använder också olika mätverktyg och tekniker så att du som patient kan följa med i behandlingsprocessen och allt eftersom se förändringar som eftersträvas och önskas.

Corrigasterapeutens applicerande teknik går ut på att gå in i musklernas infästning och skiljer sig därför stort från vanlig massageteknik.

Vi tilldelar dig specifika Tempus Qi-rörelser för just dig så att du kan fortsätta din behandling hemma.